Παράνομο το ΚΚΕ το 1964 – Αφιερώματα στη Κρατική Τηλεόραση σήμερα…

Σαν σήμερα πριν από σαράντα εννέα χρόνια (14 Μαΐου 1964) ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ομιλώντας στη Βουλή προέβη στις εξής δηλώσεις: «Η πολιτική της κυβερνήσεως παραμένει σταθερά και αμετάβλητος επί των εξής σημείων: Ουδεμία γίνεται συζήτησις περί νομιμοποιήσεως του ΚΚΕ ούτε περί ομαδικού επαναπατρισμού. Είναι δυνατόν μόνον να εξετασθούν μεμονωμέναι περιπτώσεις. Ουδεμία σκέψις είναι δυνατόν να γίνει περί καταργήσεως του αδικήματος της κατασκοπείας. Η εκδίκασις τούτων μόνον θα γίνεται από τα πενταμελή εφετεία και όχι από τα στρατοδικεία. Εκ της γραμμής την οποίαν έχει χαράξει η Κυβέρνησις δεν πρόκειται να αποστή ούτε κατά κεραίαν».
Σήμερα, εννοείται, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. «Το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας» όπως το χαρακτήρισε ο Γεώργιος Παπανδρέου βρωμίζει με την παρουσία του την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, έστω και ως ένα άταφο πολιτικό πτώμα. Η ιστορική λήθη έχει φτάσει σε τέτοιο έσχατο σημείο ώστε απόψε το απόγευμα να προβάλλεται από την κρατική τηλεόραση αφιέρωμα-υμνολόγιο σε έναν από τους μεγαλύτερους προδότες και εγκληματίες του Τόπου, τον μακροβιότερο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Νίκο Ζαχαριάδη. Με χρήματα που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, θα παραποιηθεί βάναυσα, για ακόμη μια φορά, η πραγματικότητα. Νέοι καιροί, νέα ήθη στην Ελλάδα, το τελευταίο κομμουνιστικό (με καπιταλιστική διαχείριση) κράτος της Ευρώπης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/paranomo-to-kke-to-1964-afierwmata-sth-kratikh-thleorash-shmera#.UZKgC7XBrg8#ixzz2TIkzf7Wz

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s