Ανάλυση “Επίκαιρα”: Ο πόλεμος της Χρυσής Αυγής με Ρουπακιώτη Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 – 14:22

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 – 14:22
Share on facebook Share on twitter Share on email Share on print More Sharing Services 14

Άρθρο του Δημήτρη Κοτταρίδη

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι το νέο πεδίο αντιπαράθεσης της Χρυσής Αυγής με την κυβέρνηση, καθώς η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για πολιτική μεθόδευση που αποκλειστικό στόχο έχει να πλήξει την ίδια ως πολιτικό σχηματισμό. Χαρακτηρίζουν το νόμο «ανθελληνικό» που καταβάλλεται προσπάθεια να επιβληθεί «χωρίς προσχήματα από Ρουπακιώτηδες και λοιπούς της ίδιας πολιτικής συνομοταξίας, οι οποίοι πολεμούν τη Χρυσή Αυγή», ενώ εκτιμούν ότι αν επιχειρηθεί να τεθεί εκτός νόμου, αυτό θα εκτοξεύσει τα ποσοστά της. Η απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει το νομοσχέδιο για περαιτέρω διαβούλευση και πιθανές αλλαγές εκλήφθη από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ως προσπάθεια «αποκλειστικής στοχοποίησής της», αφήνοντας, όπως λένε, «στο απυρόβλητο όσους αμφισβητούν τις γενοκτονίες Ελλήνων από τους Τούρκους και τον Στάλιν».

Είναι οξύμωρο το ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία κατηγορείται για φασιστική, ναζιστική και ρατσιστική ιδεολογία, στην επιχειρηματολογία της κατά του νομοσχεδίου κατηγορεί την κυβέρνηση για τα ίδια. «Πιστεύουν ότι με το νομοσχέδιο – έκτρωμα που ετοιμάζουν και τα φίμωτρα ιδεών που θέλουν να επιβάλουν στους Έλληνες θα σταματήσουν την άνοδό μας στα δοκιμαζόμενα λαϊκά στρώματα του ελληνικού πληθυσμού», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους και βλέπουν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και στη συζήτηση για να ταθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου «σπασμωδικές κινήσεις του θνήσκοντος καθεστώτος».

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα πάντως για τη Χρυσή Αυγή, όπως λένε οι ίδιοι, είναι οι δημοτικές εκλογές. Η Χρυσή Αυγή προτίθεται να κατεβάσει υποψηφίους σε όλη τη χώρα με στόχο να καταγραφεί ως τρίτη δύναμη πανελλαδικά, κάτι που, όπως εκτιμούν, θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους ψηφοφόρους και θα της δώσει δυναμική για τις εθνικές εκλογές, αν δεν έχουν προηγηθεί. Δεν κρύβουν μάλιστα την αισιοδοξία τους για το ενδεχόμενο σε πολλές περιοχές της χώρας η Τοπική Αυτοδιοίκηση να περάσει στα χέρια τους, ενώ μεγάλος στόχος παραμένει ο Δήμος της Αθήνας.

Στη Χρυσή Αυγή θεωρούν ότι η κρίση τους επόμενους μήνες θα βαθύνει, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι πολίτες να σκέφτονται σοβαρά να στηρίξουν τους δικούς της υποψηφίους στις τοπικές εκλογές, έστω και ως αντίδραση και τιμωρία για την οικονομική πολιτική.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s